Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی مالک اشتر موفق به طراحی و بومی سازی موقعیت یاب زمین پایه شدند که می تواند جایگزین مناسبی برای «جی پی اس» باشد.


به گزارش شریان نیوز، به نقل از جام جم آنلاین، احیا یاوری، مجری طرح «سامانه موقعیت یاب زمین پایه» و برگزیده سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی، در گفتگو با مهر گفت: موقعیت یابی، ناوبری و زمان سنجی از نیازهای دیرین بشری و یکی از ارکان جوامع اطلاعاتی آینده به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای پاسخگویی به این نیاز سامانه های مختلفی از جمله سامانه های زمین پایه مانند «OMEGA و Loran-c» و سامانه های فضا پایه نظیر «GOLANS، GPS، IRNSS Beidou» توسعه داده شده است.

یاوری با بیان اینکه سامانه موقعیت یابی Loran-c و نسخه بهبود یافته آن امروزه به عنوان یک سامانه محلی در بسیاری از کشورهای جهان تعبیه شده و به کاربران محلی خدمات ارائه می کند، گفت: طرح ما به عنوان بومی سازی فناوری و ایجاد یک سامانه موقعیت یابی، ناوبری و زمان سنجی ملی برای ایران تدوین شده است. این طرح تمامی فناوری های لازم از جمله فرستنده، گیرنده، سامانه های کنترل، شبیه سازی و طراحی را دارد.

وی با بیان اینکه این طرح برای اولین بار در ایران انجام شده است، عنوان کرد: از نتایج این طرح می توان به ساخت یک فرستنده رادیویی با دو نوع فناوری، سوئیچینگ پانزده کیلوواتی و یک مگاواتی، شبیه ساز سیگنال eLoran اشاره کرد.

این محقق افزود: همچنین طراحی نیم موج با ماژول پایه چهارصد آمپری قابل موازی سازی برای ساخت فرستنده تا چهار مگاوات، پژوهش و ساخت گیرنده و آنتن های گیرنده و ... از جمله نتایج این طرح به شمار می روند.

وی با تاکید بر اینکه این طرح می تواند جایگزین مناسبی برای «جی پی اس» شود، افزود: بدین واسطه می توانیم به «جی پی اس» وابسته نباشیم و خدمات اصلی کشور را با سیستم بومی ارائه کنیم.

یاوری گفت: فرستنده این سامانه ای که طراحی کرده ایم بر خلاف مکان یاب های فعلی در فضا نیست و روی زمین قرار می گیرد.

مجری طرح با اشاره به مزیت سامانه موقعیت یاب زمین پایه افزود: این سامانه مقاوم در برابر اختلالات و شرایط جوی است و در هر شرایطی سرویس مطمئنی ارائه می کند.

وی خاطر نشان کرد: «جی پی اس» های فعلی که به عنوان سامانه موقعیت یابی کنونی به کار می روند آسیب پذیر هستند و در شرایط آب و هوایی ممکن است نتوانیم از آنها سرویس بگیریم.

یاوری با بیان اینکه مردم و بخش های مختلفی همچون مخابرات، نیرو، راه و ترابری، نظامی و ... مخاطبان این طرح هستند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر این فناوری تکمیل شده و در صدد هستیم آن را در چند نقطه از کشور نصب کنیم.

طرح سامانه موقعیت یاب زمین پایه موفق به کسب رتبه اول پژوهش های کاربردی در گروه تخصصی برق و کامپیوتر سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی شد. سازمان مجری این طرح دانشگاه صنعتی مالک اشتر است.

دسته بندیاجتماعي

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۴۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد

مهدیه اصحابی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس الگوهای هواشناسی، استان تا فردا تحت تأثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه بارش‌ها در استان به صورت پراکنده خواهد بود، افزود: از فردا به تدریج با نفوذ سامانه پرفشار انتظار داریم علاوه بر افزایش ابر و کاهش دما، بارندگی‌ها نیز در همه نواحی استان حادث شوند.

کارشناس هواشناسی استان گلستان گفت: در برخی نواحی مؤثر و به صورت رگباری با پدیده رعدوبرق همراه خواهد بود این شرایط تا روز پنج شنبه تداوم خواهد داشت.

وی یادآور شد: با عبور این سامانه از روز جمعه جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما مورد انتظار است.

اصحابی اظهار کرد: دمای حداقل صبح امروز گرگان ۱۷ درجه ثبت شد که پیش بینی می‌شود حداکثر دمای امروز این شهرستان به ۲۳ درجه برسد.

کد خبر 6098986

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • وزیر ارشاد: در سامانه مجازی نمایشگاه با تخفیف کتاب بخرید
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • آسمان گلستان تا فردا تحت تاثیر امواج سامانه کم فشار قرار دارد
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن