Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@03:30:55 GMT

طراحي موقعيت ياب بومي جايگزين جي پي اس

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۸۳۸۷۰

طراحي موقعيت ياب بومي جايگزين جي پي اس

خبرگزاري آريا - محققان دانشگاه صنعتي مالک اشتر موفق به طراحي و بومي سازي موقعيت ياب زمين پايه شدند که مي تواند جايگزين مناسبي براي «جي پي اس» باشد.
به گزارش خبرگزاري آريا ، احيا ياوري، مجري طرح «سامانه موقعيت ياب زمين پايه» و برگزيده سي و يکمين جشنواره بين المللي خوارزمي، در گفتگو با مهر گفت: موقعيت يابي، ناوبري و زمان سنجي از نيازهاي ديرين بشري و يکي از ارکان جوامع اطلاعاتي آينده به شمار مي رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: براي پاسخگويي به اين نياز سامانه هاي مختلفي از جمله سامانه هاي زمين پايه مانند «OMEGA و Loran-c» و سامانه هاي فضا پايه نظير «GOLANS، GPS، IRNSS Beidou» توسعه داده شده است.
ياوري با بيان اينکه سامانه موقعيت يابي Loran-c و نسخه بهبود يافته آن امروزه به عنوان يک سامانه محلي در بسياري از کشورهاي جهان تعبيه شده و به کاربران محلي خدمات ارائه مي کند، گفت: طرح ما به عنوان بومي سازي فناوري و ايجاد يک سامانه موقعيت يابي، ناوبري و زمان سنجي ملي براي ايران تدوين شده است. اين طرح تمامي فناوري هاي لازم از جمله فرستنده، گيرنده، سامانه هاي کنترل، شبيه سازي و طراحي را دارد.
وي با بيان اينکه اين طرح براي اولين بار در ايران انجام شده است، عنوان کرد: از نتايج اين طرح مي توان به ساخت يک فرستنده راديويي با دو نوع فناوري، سوئيچينگ پانزده کيلوواتي و يک مگاواتي، شبيه ساز سيگنال eLoran اشاره کرد.
اين محقق افزود: همچنين طراحي نيم موج با ماژول پايه چهارصد آمپري قابل موازي سازي براي ساخت فرستنده تا چهار مگاوات، پژوهش و ساخت گيرنده و آنتن هاي گيرنده و ... از جمله نتايج اين طرح به شمار مي روند.
وي با تاکيد بر اينکه اين طرح مي تواند جايگزين مناسبي براي «جي پي اس» شود، افزود: بدين واسطه مي توانيم به «جي پي اس» وابسته نباشيم و خدمات اصلي کشور را با سيستم بومي ارائه کنيم.
ياوري گفت: فرستنده اين سامانه اي که طراحي کرده ايم بر خلاف مکان ياب هاي فعلي در فضا نيست و روي زمين قرار مي گيرد.
مجري طرح با اشاره به مزيت سامانه موقعيت ياب زمين پايه افزود: اين سامانه مقاوم در برابر اختلالات و شرايط جوي است و در هر شرايطي سرويس مطمئني ارائه مي کند.
وي خاطر نشان کرد: «جي پي اس» هاي فعلي که به عنوان سامانه موقعيت يابي کنوني به کار مي روند آسيب پذير هستند و در شرايط آب و هوايي ممکن است نتوانيم از آنها سرويس بگيريم.
ياوري با بيان اينکه مردم و بخش هاي مختلفي همچون مخابرات، نيرو، راه و ترابري، نظامي و ... مخاطبان اين طرح هستند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر اين فناوري تکميل شده و در صدد هستيم آن را در چند نقطه از کشور نصب کنيم.
طرح سامانه موقعيت ياب زمين پايه موفق به کسب رتبه اول پژوهش هاي کاربردي در گروه تخصصي برق و کامپيوتر سي و يکمين جشنواره بين المللي خوارزمي شد. سازمان مجري اين طرح دانشگاه صنعتي مالک اشتر است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، بیگ زاده در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه توجه به بومی سازی و امور پژوهشی برای شرکت ملی حفاری ایران بسیار اهمیت دارد بیان کرد : با تلاش دانش بنیان ها و به همت متخصصان داخلی تاکنون ٢٤ هزار قطعه در این مجموعه بومی سازی شده است.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران افزود: علاوه بر طراحی و ساخت قطعات ،  بومی سازی تجهیزات صنعت حفاری نیز از اولویت های شرکت ملی حفاری ایران است.

وی با بیان اینکه ما بیش از ٧٠ درصد نیازمندی شرکت ملی خفاری ایران را برطرف کردیم گفت : نمایشگاه صنعت نفت خوزستان و این نمایشگاه بزرگ مکمل هم و مکانی برای تبلور دستاورد‌هایی است که در طول یکسال برای یک مجموعه صنعتی انجام میشود.

بیگ زاده با اشاره به امضای دو تفاهم نامه با پژوهشگاه صنعت نفت و پارک علم و فناوری گفت : یک تفاهم نامه نیز با صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت انعقاد خواهیم کرد.

او تاکید کرد: متخخصصان ما در شرکت ملی حفاری ایران با ١٦٤ شرکت سازنده و دانش بنیان در حال فعالیت هستند.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تا ٢٢ اردیبهشت در تهران دایر است.

دیگر خبرها

  • پژوهش و بومی سازی رویکرد اصلی شرکت ملی حفاری ایران
  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • ویدیو/ قرار بود «عراق» جایگزین «رواندا» باشد!
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن